JUL I FINLANDET (kortfattat)

Torsdag 23/12:
När vi klev i land var det -19! Vi mötte upp Taina och Mummi, vi åkte och handlade och därefter åkte vi hem. I Sippo, där Taina bor, var det ännu kallare, -27! 
   Väl hemma började jag med en powernap och när jag var utvilade bakade vi pepparkakor och julstjärnor (som egentligen heter jultårtor men ser ut som stjärnor låter mer passande). 
   Vi åt tacos, kollade på film och framåt kvällen friade vi mig (mest) och Taina med tårta och paket. Jag fick jättefina örhängen! Ett par som man kan ha på fyra olika sätt. Jag älskar dom! 
   Efter det kollade vi, jag och Gabbe alltså, på ännu än film. Och under hela dagen lagade Taina och Mummi mat, haha.
Godnatt.

Fredag 24/12 JULAFTON
Vakande och åt frukost och efter frukosten åkte vi och handlade det vi missade dagen innan och även lite sånt vi behövde extra av. När vi kom hem klädde vi granen, som stod utomhus, med ljus. Sen badade vi bastu. Ett måste om man är i Finland!
Långt senare, maten åts klockan fyra. Massa konstig mat. Men den var inte så illa som jag hade väntat mig faktiskt. 
   Efter maten tog jag ännu en gång en powernap, hann precis somna då Gabbe kom och väckte mig och skrek att tomten hade kommit! Jag trodde hon var dum i huvudet då jag trodde hon tog fel på tomten och Seija, som inte kommit än trots hon skulle kommit till middagen, men så var inte fallet. Det var tomten som kom! Haha, herre alltså...
   Senare, sådär dryga tre timmar sen kom äntligen Seija, hon åt lite snabbt och äntligen kunde vi öppna julklapparna. Efter julklapparna stod glöggfika på schemat sedan var det kram godnatt.

Lördag 25/12
Efter en skön sovmorgon vaknade vi upp och satt och åt en lång brunch, mest bestående av chokladtårta, paj och julstjärnor<3. Dagen var bara mest chill, kollade på massa gamla bilder och till middag serverades lax och mormors specialare till efterrätt.
   Kvällsunderhållningen bestod av Afrikas Stjärna och självklart var choklad kvällens tilltugg.

Söndag 26/12
Sov dåligt denna natt, galet varmt och kvavt i rummet! Så jag powernapade efter frukosten medans Taina och Mummi lagade mat, haha de stod mest i köket under hela den tid vi var där. 
   Duschade och fixade mig, klockan blev två och då kom en av Tainas grannar, Seppo som skulle komma på lunch. Så vi åt massor (och länge) konstig julmat igen och efter maten var det fika.
   Sen gick Seppo hem. Och Seija åkte hem. Men då kom Seppo tillbaka med en varsin ljusstake i form av en ödla till mig och Gabbe. Så vi följde med med honom till kyrkogården och tände ljus på gravar. Det är tydligen tradition att tänka ljus på graven på julen i finlandet. Så det var liksom ett måste, men ack så mysigt det var! 
   Vi sa hejdå till Seppo, gick hem och hoppade in i bastun. Även denna kväll spelade vi Afrikas Stjärna, Vill inte skryta men jag är fan jävligt bra på Afrikas Stjärna, HA!

Måndag 27/12
Måndag betydde hemfärd. Åt bara onyttigt till frukost och sen började det roliga, packningen! OjOJ, säger jag bara. Tur att Gabbe hade med sig den stora väskan...
   Tog en dusch-paus och tog sedan tag i packningen igen. Tog efter det en lunch- och bakpaus. Bakade massa julstjärnor som vi fick ta med hem = lycklig Kajsa!
   Sen packade vi de sista. Mummi åkte hem och vi packade in våra grejer i bilen och åkte och handlade innan vi åkte till hamnen. 
   Väl i hamnen körde en dansk (mycket viktig info!) lastbil fast mitt i en korsning. Men vi var ute i god tid så jag slapp bli sönderstressad. 
   Till sist återstod det bara att säga hejdå till Taina. Så de bidde massa kramar och innan vi klev på båten och vinkade hejdå till hela Finland.

Det var mycket trevligt att spendera julen i grannlandet. Det var lite annolunda så att säga.
Men ärligt, borta bra men hemma bäst haha.
Taina om du läser det här, tack för allt! KRAM



tomorrow

Imorgon åker jag och min syster till grannlandet för att fira jul med en del av strora tjocka släkten.
Kommer bo hos min ena moster och väl där kommer det serveras ett traditionellt finskt julbord. Eller mjaaah, men ett halvt i alla fall. Något svenskt blir det nog också. Hoppas jag!
Resten av tiden lär det väl serveras tacos för det vet dom att jag äter. Haha, alltid jag som är problemet när det kommer till maten när vi åker dit... Vi har i alla fall blivit lovade den absolut bästa efterrätten ever, mormors specialare! Kan inte säga vad det är för något i men gott så in i helvete är det!
Kommer hem den 28de Take care, KRAM!


tomorrow

Imorgon åker jag och min syster till grannlandet för att fira jul med en del av strora tjocka släkten.
Kommer bo hos min ena moster och väl där kommer det serveras ett traditionellt finskt julbord. Eller mjaaah, men ett halvt i alla fall. Något svenskt blir det nog också. Hoppas jag!
Resten av tiden lär det väl serveras tacos för det vet dom att jag äter. Haha, alltid jag som är problemet när det kommer till maten när vi åker dit... Vi har i alla fall blivit lovade den absolut bästa efterrätten ever, mormors specialare! Kan inte säga vad det är för något i men gott så in i helvete är det!
Kommer hem den 28de Take care, KRAM!


chokladstenar<3



Those really made my day!

För er som undrar så ska jag nu gå och lägga mig. MEN FÖRST, ska jag öppna en liten box (som jag absolut inte fick öppna innan jag gick och la mig) min syster gjort till mig där det tydligen ska ligga två positiva saker om mig. SPÄNNANDE!!
Godnatt.

JAG HAR FAN SJUKLIGT BRAIGA VÄNNER!

HEJ JAG HETER KAJSA OCH JAG ÄR MYNDIG.
igår fyllde jag ÄNTLIGEN ÅR!!
detta firades med tårta med den del av min lilla släkt + tessan.
senare drog jag och tessan hem till tessan dit emelip, teo (tess) och frida också kom. där fixade vi min klänning, drack vin<3 åt tårta, öppnade massa fina presenter.
drog till tåget, mötte upp andrew på tåget, petra på centralen och sen mötte vi upp reeesten på metro.
väl där dansade vi tills vi varken orkade stå eller tänka.
TACK alla som var med och bidrog till att min födelsedag blev AWESOME!
tack för alla presenter, som ni får se vid ett senare tillfälle.

GODNATT


Sista natten på hotellet.

Sista natten på hotellet betyder, förutom att det är sista hotellfrukosten imorgon, även att det är sista praktikdagen detta år. Känns trist.
Jag gillar att ha praktik.
Jag gillar att cykla till jobbet i sveinekyla.
Jag gillar att pendla mellan Stockholm och Eskilstuna.
Tur att jag kommer tillbaka och jobbar några veckor efter jul då!

Den här veckan har jag varit inne på kraftvärmeverket. Det är på ett sätt jävligt coolt. Maffigt beskriver det hela ganska bra. Men det är så deprimerande! Så dålig stämning. Så gått som alla går omkring och är bittra inte direkt så att man får någon större arbetslust av att åka innanför deras grindar så att säga.

Nu ska jag hoppa in i duschen för att sen krypa ner i mina mysiga hotellakan. höhöhö!


Jag gillar min APU-plats starkt!

Vera blev magsjuk så Tess ville inte att jag skulle bo hos dom denna vecka, det var ömsesidigt.
Så jag ringde min "högsta" handledare och berättade om mitt lilla problem.
Först skulle vi lösa genom att jag skulle få bo hos en av de jag har haft som handledare, men hans fru var sjuk så det gick inte.
Såååå, nu bor jag på hotell. Hotell = hotellfrukost!!
Jag är rätt nöjd med tillvaron så attt säga. Tre nätter på hotell under praktikveckan betyder tre nätter i en säng utan eventuellt skrikande barn på natten. Och fortfarande, hotellfrukost. Det är fan det bästa alltså, love it!



btw


VÄRLDENS BÄSTA TESSAN FYLLLER 19 IDAG!!!!

förlåt för att du inte fick ett helt egen inlägg, hoppas du tycker om mig ändå!

Och på lördag är det ppppppppppppppaaaartyy!!!

HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAH DAGENS BÄSTA!!!!


Det är för att jag är stockholmare ellerhur??!?!?!?????!

Så gått som vare dag cyklar jag till jobbet.
Cykeln jag anväder är fin.
Det är en svart dam cykel, märket är lite oklart.
Den har dynamo fram och en stor röd baklampa, som för övrigt är väldigt lätt att glömma att släcka! 
Den har en stor cykelkorg, som är jättebra att ställa arbetsskorna i när man har fullt i väskan. 
för tillfället har framdäcket lite dåligt med luft. Bakdäcket har ännu sämre. Och självklart
har den en überfin barncykelstol.
 

MEN NU TVÅ DAGAR I RAD HAR JAG FÅTT KLAGOMÅL AV TRÖGA SMÅSTADSBOR SOM TYCKER ATT JAG CYKLAR PÅ FEL STÄLLEN, TYP FEL SIDA PÅ TROTTOARNEN ELLER NÅGOT LIKNADE PATETISKT. MEN URSÄKTA MIG ATT JAG PRIORITERAR MITT VÄLMÅENDE OCH INTE VILL RISKERA MITT LIV PÅ ERA GROVT DÅLIGT PLOGADE GATOR. DET ÄR FÖR ATT JAG ÄR STOCKHOLMARE, ELLERHUR?!??!?!?

Operation skönhet är ett väldigt otrevligt tv-program. Snart DH!

Idag har jag varit på Vattenverket och snubblat omkring på armejärn och najat jord. Där träffade jag Robban som snabbis, det var lite otippat. Men när det var två andra tomtar från hans jobb så egentligen inte.
Jag har även varit på Värmekraftverket och blivit galet imponerad, DET ÄR SÅ MAFFIGT! Galet alltså, där vill jag leka oftare!


Studiedag

I lördags var jag hemma hos Emelip, kollade skidskytte, åt popcorn och drack glögg = myyys!
   Igår grundmålande jag klart hela mitt rum. Fan vad jobbigt det var att måla taket. Jobb över axlar är inte så härligt.
   Idag har jag studiedag och jag borde ta tag i skolarbeten. Mamma har ju lagat mat till mig nu, höhöhöhöh nej jag blir inte alls arton om mindre än två veckor... Tänkte att jag skulle åka lite tidigare till Eskilstuna än vanligare.
   På fredag har jag utvecklingssamtal och på söndag är dags för min, Fridas och Emelips stora uppgift detta år, Lusselöpet! Kan inte påstå att jag ser jättemycket fram emot det. JAJA, HEJDÅ!

14 dagar = önskelista!

OJOJ TVÅ VECKOR KVAR OCH SEN SMÄLLER DET!!

Tänkte då tala om för världen vad jag önskar mig. HÖHÖHÖHÖH

1. En Festina klocka. Tour de France modellen.

mamma pappa, gör mig till ett lyckligt barn genom att ge mig denna, tack!

2. En Team Sky-tröja



3. Boken "De som inte vann" av Gabriella Ekström




4. EN HELT JÄVLA AWESOME KROGDEBUT!

hÖHHÖHÖHÖHÖHÖH lev det lite myckete cykel nu eller? ahahahaha, nejdå.
Det här var allt jag kom på just nu!

KRAM GOTNATT!

ögongodis



Du är snygg.
Du är bra.
Du är skidskytte på högnivå.

Jag är i stort behov av hostmedicin just nu!

Gaaooosh, jag hostar var och varanan minut och jag blir galen!!
För övrig skadade jag min tumme idag, när jag stod på en stege och klammrade en kabel. Fiiint, plåster på tummen och blod på golvet i Energi och Miljö Services blivande nya lokaler. Mihihihi..

Det finns en snubbe som jobbar på firman, kanske 26-27 bast, förlovningsring på fingret. oh herre vad snygg han är! En liten bit inom mig dör varje gången ser honom. GAAAAAH!
kände att jag behövde skriva det. HAHA


Jag blir så glad av denna bild!
Kul minnen.
Och på lördag är det skidskytte, skidor och popcorn med denna trevliga person på schemat. Lovely!


RSS 2.0