Gårdagens stora happening!

I vanliga fall tar bussresan från Handenterminalen till Lissma skola högst tio minuter. IGÅR tog färden en timme och tio minuter. 

Jag och Gabbe satt hela färden från Hellasgården och höll tummarna för att vi skulle hinna med 65an. Vi kom fram till handenterminalen och såg att bussen vi precis åkt med slog om till 65an blev vi väldigt glada.
   Fast sen kom en man fram til oss och frågade "Ska ni med 865an? I sånna fall ska ni åka i den här." Och så pekade han på en röd minibuss med SL-loggan. Jag trodde först det var ett skämt med det visades sig att det var en lastbil som hade vält och låg på sidan någonstans efter Gladö Kvarn så det gick inte att åka med buss där.
   Okej tänkte vi och satte oss i den nu fullla minibussen och rullade mot Vallavägen. På Vallavägen stod en kvinna som jobbade jour på Huddninge Sjukhus så hon var tvingad att åka med nu. Så vi klämde in oss fyra stycken i mellansätet och åkte till bussgaraget och böt från minibussen till en vanlig buss av med mindre modellen.
   Sen åkte vi rally i en  "Ej i trafik"-buss på motorvägen via Farsta Strand, genom Ågestavägen fram till Huddinge Sjukhus. Släppte av alla som skulle dit. Sedan plockade upp några till personer som skulle till Handenterminalen och åkte sedan till Balingsnäs, lämnade av en tjej för att sedan åka tillbaka samma väg vi kom, alltså via Ågestavägen, Farsta Strand och motorvägen. Efter halva motorvägen svängde vi av mot Länna och åkte via Länna till Lissma så blev vi avsläppta i korsningen en par hundra meter från hållplatsen. Där efter kom pappa och hämtade oss med bilen så att vi slapp gå hem.

Jag tyckte att det var mycket snällt av SL att åka denna jordens omväg för att släppa av oss. Känns inte riktigt som SL direkt då det känns som att de mestadels pekar finger och skrattar åt en. 
   Så jag sa "Tack så mycket" med ett leende när vi gick av.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0